זהו האטלייה של טלי פרידמן, נעים וטעים להכיר. משמעות המילה "אטלייה" בצרפתית היא סדנה, בית מלאכה. ואכן, סטודיו בישול מרתק זה במחנה יהודה מארח קבוצות מבקרים הנהנות ממגוון סדנאות קולינריות, ולומדות לא רק על מסורות ומתכונים אותנטיים מהמטבח הירושלמי העשיר, אלא גם על אופן הכנת מנות עם מיטב תנובת השוק. בנוסף לסדנאות הבישול, האטלייה מציע גם סיורים בשוק, טעימות יין ואוכל, וארוחות שף הכוללות 11 מנות המוכנות לעיני הסועדים.

רציתי להראות לאנשים שהשוק הוא מקום מרתק, מקום שבו ניתן לטעום אוכל גורמה, אבל הוא עדיין שוק אותנטי, שבו אנשים קונים פירות, ירקות ולחם מדי יום,

מסבירה השפית טלי פרידמן, שפתחה את האטלייה שלה בשנת 2009, עוד לפני שסצנת האוכל בארץ עשתה כותרות בכל העולם. טלי, שלמדה בישול בפריז ובישראל, גדלה ליד השוק ואומרת כי מאז ומתמיד לשוק הייתה השפעה על הבישול שלה. היא עבדה בכמה מהמסעדות המובילות בעיר, אך תמיד ניסתה לשלב את סגנון הבישול של סבתה המבוסס על ירקות, בשר ודגים טריים שנקנו במחנה יהודה. כאשר טלי התחילה ללמד בישול לפני יותר מעשור, היא מצאה את עצמה לעיתים קרובות מביאה תלמידים לשוק ומלמדת אותם כיצד לבחור את המרכיבים הטריים הטובים ביותר.

תמיד הלב משך אותי בחזרה אל השוק,

אומרת טלי. וכך היא התחילה לערוך סיורים קולינריים לתיירים ולאחר מכן פתחה את האטלייה. בשנים האחרונות, שוק מחנה יהודה נעשה פופולארי במיוחד, וכיום הוא שופע עשרות ברים ומסעדות, לצד מאפיות, קצביות, דוכני ירקות ותבלינים. גם האטלייה הפך למוקד משיכה מרכזי בשוק ומתקיימות בו סדנאות בישול כמעט מדי יום. רוב הזוגות והקבוצות הקטנות בוחרים לצאת לסיור בשוק ולאחר מכן לוקחים חלק בסדנה קולינרית שבה הם מכינים ונהנים מארוחה בת שש מנות בליווי יין מקומי משובח, כשהם יושבים סביב שולחן גדול במטבח האטלייה או על הגג.

האורחים נהנים מארוחת גורמה,

אומרת טלי, "ובמקביל מגלים נדבכים מרתקים על חיי האנשים בשוק". להזמנת סדנאות וסיורים מותאמים אישית לזוגות או לקבוצות קטנות, פנו לאטלייה של טלי פרידמן.

אולי יעניין אתכם גם:

שתפו את הפוסט ברשתות המועדפות עליכם

וואטסאפ
פייסבוק
טוויטר
לינקדין
טלגרם
אימייל

אהבתם את הכתבה?

הירשמו והיו ראשונים לקבל עדכון כשכתבות חדשות עולות