"אני מלא תודה על כך שהמקום תופס חלק משמעותי בחייהם של אנשים בעיר",

אומר דיויד ארליך, המייסד והבעלים של "תמול שלשום", המציין הקיץ 25 שנים להיווסדו. דיויד, עיתונאי לשעבר וסופר של ארבעה ספרים בדיוניים, רצה להביא לירושלים את הקונספט של בית קפה המשמש גם כחנות ספרים, לאחר שנחשף לשילוב הזה בביקוריו באירופה ובארצות הברית והוקסם מהרעיון. בשנת 1994, הוא פתח את תמול שלשום במקום קטן המשקיף אל שכונת נחלת שבעה במרכז העיר, השופעת סמטאות ובנייני אבן. במשך השנים המקום התרחב וכעת הוא משתרע על פני שני חדרים גדולים עם רצפות אבן וחלונות מקושתים גבוהים, וישנה גם חצר מלאה בשולחנות. בנוסף לספרים, בבית הקפה פזורים שעונים, מכונות כתיבה ישנות ופריטים ייחודיים אחרים, התורמים כולם לאווירה הנעימה והנינוחה. השולחנות ליד קירות האבן מציעים שפע פרטיות ושקט לשיחות בין זוגות וחברים. האווירה החמימה במקום הופכת אותו למקום אידאלי לדייטים, ומושכת אליה גם סופרים. המשורר יהודה עמיחי הרצה במקום וקרא משיריו באירוע הפתיחה. הסופרים הנודעים עמוס עוז ודוד גרוסמן קראו גם הם מיצירותיהם כאן. הסופר האמריקאי נתן אנגלנדר כתב כאן את ספרו הראשון.

"הרבה סופרים הפכו את המקום לבית",

אומר דיויד שפרסם לאחרונה שורה של סיפורים קצרים השזורים זה בזה, חלקם בהשראת האנשים שפגש בבית הקפה. כדי לעודד אהבה לספרים ולתרבות, מתקיימים במקום לעיתים קרובות הרצאות ואירועים, ומנות רבות בתפריט כוללות ציטוטים מהספרות העברית.

"אני מרגיש שזו השליחות שלי, לעודד אהבה לתרבות",

אומר דיויד, שלאחרונה הוסיף פינת ילדים מלאה בכריות נוחות וערימות ספרים ומגזינים. הפינה מושכת זוגות עם ילדים שיכולים ליהנות מכמה דקות של שקט יחדיו, בזמן שילדיהם שקועים בקריאת ספרים ומגזינים ובמשחקים.

שתפו את הפוסט ברשתות המועדפות עליכם

וואטסאפ
פייסבוק
טוויטר
לינקדין
טלגרם
אימייל

אהבתם את הכתבה?

הירשמו והיו ראשונים לקבל עדכון כשכתבות חדשות עולות